Veliki za male

Poziv članovima Društva na humanitarnu akciju „Trčanjem mijenjamo dijabetes – Mladi za mlade“

Objavljeno: 9.9.2013

Humanitarna akcija „Trčanjem mijenjamo dijabetes – Mladi za mlade“ okuplja polaznike svih razreda srednjih škola te sve zainteresirane građane koji će sudjelovanjem  u utrkama na dva i pet kilometara podržati djecu i adolescente koji boluju od šećerne bolesti.

Utrke će se održati u nedjelju, 6. listopada s početkom u 10 sati u zagrebačkom parku Maksimiru u organizaciji Društva roditelja, liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika za pomoć djeci i adolescentima oboljelima od šećerne bolesti „Veliki za male sa šećernom bolešću“ zajedno s udrugom „Aktivan život“. i pod medijskim pokroviteljstvom „24sata“.
Izuzetno je važno da članovi našeg Društva u što većem broju prisustvuju ovoj humanitarnoj akciji, pri tome se mogu prijaviti kao sudionici utrke, kao volonteri u organizaciji utrke ili kao promatrači i gosti.

Molim Vas da javite svoj dolazak do 30.9.2013. putem e-pošte ili telefonom sestri Jasni Radanović, bacc.techn, radanovic.jasna@gmail.com, tel 01/2388-532, 01/2367-810
Ova humanitarna akcija društva "Veliki za male sa šećernom bolešću" ima za cilj unaprijediti kvalitetu života djece i adolescenata oboljelih od šećerne bolesti potičući ih na tjelesnu aktivnost. S tim ciljem žele se uključiti svi mladi u ovu akciju kako bi se podigla svijest o važnosti trčanja kao jedne od ključnih oblika tjelesne aktivnosti te ih dodatno educirati i potaknuti na razumijevanje i pružanje podrške vršnjacima koji boluju od dijabetesa.

Više informacija možete pronaći na sljedećim linkovima:
http://www.trcanje.hr/utrke/najave/3027/
https://www.facebook.com/volim.trcanje

Professor emeritus Miroslav Dumić, dr.med       
Predsjednik Društva „Veliki za male sa šećernom bolešću“                   
E: nrputarek@gmail.com

mr. sc. Nataša Rojnić Putarek, dr.med
V.d. voditelja Zavoda za dječju endokrinologiju i dijabetes, KBC-a Zagreb