Veliki za male

Mnogobrojni građani uključili se u hum. akciju Trčanjem mijenjamo dijabetes – Mladi za mlade

Objavljeno: 30.9.2013

Zagreb, 28. rujna 2013. – Na Trgu Petra Preradovića ove subote okupilo se mnoštvo građana koji su prijavom na utrku podržali humanitarnu akciju „Trčanjem mijenjamo dijabetes – Mladi za mlade“ koja će se održati u nedjelju, 6. listopada s početkom u 10 sati u zagrebačkom parku Maksimir. Osim prijava uz startninu, mogla se kupiti i službena majica utrke koju je posebno za ovu humanitarnu akciju dizajnirao slavni dvojac Davor Bruketa i Nikola Žinić. Time su svi i kupnjom majice mogli podržati ovu humanitarnu akciju u organizaciji Društva roditelja, liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika za pomoć djeci i adolescentima oboljelima od šećerne bolesti „Veliki za male sa šećernom bolešću“.

Prijave će osim danas biti organizirane i slijedeću subotu, 5. listopada, na štandu na Cvjetnom trgu od 10 do 13 sati, a moguće su i na sam dan utrke najkasnije do 9:30 sati.
Glavna ideja ove humanitarne akcije je okupiti polaznike svih razreda srednjih škola koji će sudjelovanjem u utrkama od 2 i 5,6 kilometara podržati svoje vršnjake koji boluju od šećerne bolesti, ali i sve zainteresirane građane koji im na ovaj način žele pružiti podršku. Humanitarna utrka uključivat će nekoliko timova od trideset trkača, a svaki pojedini tim bit će pod pokroviteljstvom velikih tvrtki koje na taj način podupiru projekt.

Tim povodom mr. sc. Nataša Rojnić Putarek, dr.med V.d. voditelja Zavoda za dječju endokrinologiju i dijabetes, KBC-a Zagreb je izjavila: „ Izuzetno nam je drago što u ovu humanitarnu akciju možemo uključiti sve zainteresiranegrađane,posebno mlađu populaciju kako bi im na taj način podigli svijest o važnosti trčanja kao jedne od ključnih oblika tjelesne aktivnosti te ih dodatno educirali i potaknuli na razumijevanje i pružanje podrške vršnjacima koji boluju od dijabetesa. Veselimo se utrci i ispunjenju našeg cilja kojim želimo unaprijediti kvalitetu života djece i adolescenata oboljelih od šećerne bolesti potičući ih na tjelesnu aktivnost.“

Pod medijskim pokroviteljstvom 24 sata, partnerskih portala www.zdravakrava.hr i www.klokanica.hr te portala www.trčanje.hr, važnost ove humanitarne akcije prepoznale su i brojne vodeće tvrtke kao što su Roche, Bayer, Podravka, LifeScan, American Express, Atlantic Grupa, Oktal Pharma, Medtronic, Novo Nordisk, MEDiLAB.

Dodatne informacije možete pronaći i na ovom linku:
http://www.trcanje.hr/trcanjem-mijenjamo-dijabetes-mladi-za-mlade/6319/

Plakat same akcije možete preuzeti ovdje.